Om Sublift

SUBLIFT designades och skapades först i slutet av 1980-talet. Den första Sjösättningsvagnen hade 6 ton lyftkapacitet och kallades ”Slamkryparen”. Genom åren har produkten utvecklats och förfinats och större modeller med högre lyftkapacitet har lagts till. Idag finns fyra standardmodeller tillgängliga med lyftkapacitet på 12, 25, 40 och 90 ton. Kundanpassade modeller kan erbjudas.

Sublift säljs över hela världen till exempel till Skandinavien, Storbritannien, Spanien, Malaysia, Mexiko och så långt bort som till Australien. Marknaderna för Sublift är främst klubbhamnar som drivs av medlemmarna och professionella marinor. 2014 förvärvade Swede Ship Marine AB företaget SUBLIFT och skapade Swede Ship Sublift AB.

Swede Ship Marine AB är en privatägd koncern med tre varv som ligger på den svenska västkusten. Det finns en lång tradition av båtbyggnad i området. På det äldsta varvet, Djupviks varv, har det pågått båtbyggnad sedan början av 1890-talet.

På Swede Ship varven utvecklas och produceras främst fartyg i aluminium men också i stål och komposit. Fartygslängderna är mellan 8-30 meter men kapacitet finns att bygga upp till 50 meter. Kunderna är bland annat Försvarsmakten, Kustbevakningar, Sjöräddningen och Färjerederier. Service och Reparation ingår som en viktig del av varvens verksamhet.

Swede Ship Marine AB är certifierade enligt EN ISO-9001 och EN ISO-14001.